Presentatie Somehow Branded Utilities

null
FeSomehow aan de hand van een presentatie en praktijkvoorbeelden toelichten wat de kracht van een "Branded Utility" is. null Gaat er geen belletje rinkelen? Ingmar de Lange & Jeroen de Bakker schreven er al eens een goed stuk over in Adformatie: "Een brand utility is smal gezegd een stukje gereedschap dat een merk aanbiedt om zichzelf te promoten, meestal in de vorm van een dienst.

Reclamegeld, maar dan anders besteed. Een brand utility onderbouwt de belofte van een merk op een instrumentele wijze.

Uitgangspunt is dus functionaliteit: hoe kun je iets makkelijker maken voor de klant? Nike+ is een bekend voorbeeld. Het houdt bij welke routes je loopt en hoe lang je daarover doet. Die informatie kun je delen, waardoor anderen nieuwe routes ontdekken. Ook kun je online de competitie aangaan met mensen die de route ook rennen of dezelfde afstand lopen op een andere plek.”

In opdracht van Somehow ontwikkelde Freshheads al een aantal Branded Utilities voor onder andere CheapTickets.nl, Hago, Concert At Sea en EMI, deze en vele andere cases zullen aan bod komen. Een must voor iedereen die opzoek is naar vernieuwende manieren om merken onder de aandacht te brengen. Schrijf je hier in.

Meer weten?

Wout Withagen