Nieuwe website Effenaar

Op donderdahier in het Freshheads portfolio) Deze nieuwe website sluit aan op de veranderende communicatieprocessen en de actieve rol die muziekliefhebbers daarin spelen. Het gemakkelijk delen van Effenaar shows, het ontsluiten van content op een slimme manier en de opbouw van een programma archief zijn belangrijke nieuwe onderdelen van Effenaar.nl.


Met de ontwikkeling van nieuwe technieken online en de open structuur van sociale platformen is er een nieuwe verhouding ontstaan tussen medium, zender en ontvanger. Niet alleen de Effenaar, ook haar publiek is tegenwoordig zender. Daarnaast worden mensen steeds actiever in het online delen van informatie en interesses met elkaar. In plaats van en het trekken van zoveel mogelijk bezoekers naar de eigen website of het zelf actief gebruiken van social media wil de Effenaar waar mogelijk deel uit maken van die interactie en bezoekers de juiste tools geven om Effenaar content op die plekken te brengen waar de interactie plaatsvindt. Daarnaast biedt de Effenaar een platform voor bezoekers die graag hun eigen – aan Effenaar events gerelateerde – content willen laten zien.

De vormgeving van de nieuwe website is rustig en overzichtelijk van opzet. Waar veel organisaties ervoor kiezen om alle mogelijkheden te laten zien op ieder moment kiest de Effenaar bewust voor een andere aanpak. Alle moderne tools zitten in de website, echter bevinden deze tools zich in lagen zodat de bezoeker zelf kan kiezen of en wanneer hij deze extra’s wil zien en gebruiken.

Met de nieuwe Effenaar website is ook een begin gemaakt met het verwezenlijken van een lang gekoesterde en ambitieuze wens: het opzetten en toegankelijk maken van een programma archief. De nieuwe Effenaar die haar deuren opende in oktober 2005 is gebouwd op heilige grond, gezien de rijke muzikale historie van het popodium wat in 2011 haar 40-jarig jubileum zal vieren. Deze popgeschiedenis maakt de Effenaar tot wie ze nu is. Bij oplevering van de nieuwe website zal deze ‘Wall Of Fame’ volledig zijn wat betreft chronologische weergave van bijna 40 jaar programma, gedurende de komende jaren zal het archief verrijkt worden met informatie en beeldmateriaal. In de Wall Of Fame zijn naast bands en artiesten ook de ontwerpers en fotografen te vinden die mede het beeld van de Effenaar door de jaren heen hebben bepaald, ook dit onderdeel zal aangevuld worden.
De nieuwe website is ontwikkeld door Freshheads in Tilburg. Marlies Timmermans, Hoofd Marketing & PR Effenaar:

“We hebben in Freshheads een partner gevonden om de online strategie van de Effenaar continu te blijven ontwikkelen. De online mogelijkheden veranderen tegenwoordig voortdurend en we willen mee bewegen met deze ontwikkeling.”

Meer weten?

Wout Withagen