Op volle sterkte naar PFCongres

De tickets zijn besteld en de NS kortingskaarten worden verzameld, het is weer tijd voor het PFCongres! Dit jaarlijkse uitje is voor de 'FH Tech Dep.' aka 'De jongens uit de fabriekshal' inmiddels uitgegroeid tot een heuse traditie dus ook dit jaar kunnen wij niet achter blijven. Het congres over front- en backend development wordt al 5 jaar georganiseerd door de vereniging PHPFreakz en tijdens dit jubileumjaar zullen er maaar liefst 15 heads van de partij zijn.

Het is even afwachten of de nieuwe locatie Zwolle (vooral na afloop) net zo gezellig wordt als het knusse Maarssen-Dorp, maar aan de hoeveelheid nuttige informatie zal het niet liggen. Gisteren zijn namelijk de sprekers bekend gemaakt en dit zijn er veel meer dan voorgaande edities. Een passage uit het persbericht:

“Met Richard van Velzen over de bad practices van Javascript, Stefan Koopmanschap over documentatie schrijven en Harrie Verveer over “Database version control” passeren herkenbare items de revue. Mike van Riel geeft een introductie over SCRUM! en Jan-Willem Eshuis zal ons een kijkje gunnen in de ontwikkelcyclus van de nieuwe NOS-website. Tot slot zijn met Bram Veenhof van Microsoft over PHP op het Windows platform en Erwin van den Boom over PHP & het mobiele internet de Nederlandse sprekers dus goed vertegenwoordigd. Maar ook uit het buitenland komen de nodige presentaties.”

“Zo stuurt Adobe Systems de Roemeen Mihai Corlan om te vertellen over Adobe Flex & PHP en vereert Christian Heilmann -werkzaam bij Yahoo!- PFCongres met een bezoek. Daarnaast vertelt Stephan Hochdörfer ons over het Dependency Injection Pattern en neemt Troels Knak-Nielsen uit Denemarken ons mee langs de verschillende mogelijkheden met Domain Specific Languages in PHP. Ook zal Paul Borgermans (eZ Systems) uitgebreid vertellen over Apache Solr search server.”

Kortom, dit belooft weer een gezellige en leerzame dag te worden waarvan wij jullie middels dit blog zeker op de hoogte zullen houden!

Meer weten?

Dimitri van Hees