Vrouwen online

Vrouwonline old vs new design.
Nu al weer rubinnenkort Sanoma Digital gaat heten) Vrouwonline.nl gelanceerd. De oude website is volledig op de schop gegaan, eigenlijk is de nieuwe site vanaf de grond helemaal opnieuw opgebouwd. Dé vrouwensite van Nederland (ruim 400.000 unieke bezoekers per maand en bijna 5 miljoen pageviews per maand) onderging niet alleen een technische metamorfose ook het ontwerp van de website en de huisstijl werden door Freshheads stevig aangepakt. Onder de vaste schare bezoekers kan dit wel eens tot heftige kritieken leiden maar tot nu toe zijn alle reacties uitsluitend positief, wat ons natuurlijk ook weer vrolijk stemt :) [caption id="attachment_824" align="alignnone" width="425" caption="Het oude versus het nieuwe ontwerp."]Vrouwonline old vs new design.[/caption] Het bleek een enorme uitdaging om de grote hoeveelheid aan zeer diverse content een plaats te geven op de website. De nieuwe website is ingedeeld in 3 kolommen die opgebouwd worden uit containers. De redactie heeft de mogelijkheid deze containers zelf per pagina in te delen.

Zoekmachine Google vindt de nieuwe structuur van de website ook erg fijn want inmiddels wordt de site zeer goed geindexeerd. Freshheads voerde hiervoor een SEO advies van Ilse Media uit.

Het forum is op de nieuwe website volledig komen te vervallen in ruil hiervoor kwam de mogelijkheid om op vrijwel alle artikelen, testjes en fotoalbums te reageren. Wel zo handig, want in tegenstelling tot het forum vindt de discussie nu plaats bij het eigenlijke onderwerp.

Komende weken werkt Freshheads nog aan een aantal verbeteringen en nieuwe functionaliteiten, houd de site goed in de gaten de komende tijd.

Dit was mijn laatste grote project in de rol als project manager, Rob van den Hoven zal het stokje van mij overnemen. Ik ga me vanaf 2010 meer concentreren op advies, hierover later meer.

Meer weten?

Wout Withagen