Airlock

Het komt natuurlijk wel eens voor dat je ineens achter je bureau vandaan getrokken wordt, omdat een collega/vriend je vraagt om even ergens naar te kijken. Op dat moment denk je niet altijd na om je computer even op sleep stand te zetten, zodat niet iedereen bij al je gegevens kan komen.

Airlock biedt hierin assistentie. Voor een klein bedrag van $ 7.77 (omgerekend € 0,10 als het zo blijft gaan met de Amerikaanse economie) koop je airlock wat er voor zorgt dat niemand meer op je computer kan komen zonder dat jijzelf in de buurt bent. Hoe werkt dit? Airlock werkt doormiddel van een bluetooth verbinding met je telefoon/ipod touch! Door een directe verbinding met je telefoon of iPod touch op te bouwen weet je computer na het installeren van Airlock dat je in de buurt bent van je computer. Zodra je buiten bereik komt van de bluetooth verbinding sluit je computer zich automatisch af, zodat niemand meer gebruik kan maken van je computer zonder dat jij in de buurt bent.

Ik gebruik het nu zelf al een paar weken en moet zeggen dat het zeker helpt. Niet dat ik mijn collega’s niet vertrouw, maar als ik een keer bij een meeting, conference of een andere bijeenkomst ben is het toch zeer handig om je computer even af te kunnen sluiten van de rest van het gezelschap.

p.s. Mac only

Meer weten?

Gijs van Zon