Freshheads algemeen marathonklassement week 11 2009

Afgelopen vrijdag nog even moed in drinken met de collega’s, maar maandag is dan toch echt zo ver: De Freshheads Marathon van deze week begint. Vanaf een uurtje of 6 begint de uitputtingsslag, er wordt een begin gemaakt met het afwerken van de lijsten die aan de muur hangen. Wout, Sjoerd, Joost, Gijs en ik hebben dit zondag voorbereid zodat we direct in de startblokken konden springen.
Na een uur marathon op maandag, rond een uurtje of 7, even tijd maken om wat Indonesisch krachtvoer naar binnen te werken. Daarna weer met freshe moed verder inclusief rugnummer en pols/zweetbandjes. En eerlijk is eerlijk, de eerste avond is een spannende strijd geweest! Jamila lag

 voorop, maar omdat ze haar JamJam vergeten was had ze te vroeg de afslag naar bed genomen. Hierdoor zag Evert zijn kans schoon om de leiding over te nemen. Echter, Joost F. had Heeswijk als haas ingeschakeld en kon zo de eerste marathonoverwinning alsnog op zijn naam schrijven.

Dinsdag de verboden middelen: spareribs en friet. Gelukkig werd er niet gecontroleerd en kon er met bijzonder hoge snelheid een aantal punten worden weggestreept van de to do lijst. ‘Die hard’ Marco heeft zelfs de hele nacht doorgewerkt omdat de NS niet van de marathon op de hoogte was en vertrok zonder de laatste die de finishstreep bereikte. Desalniettemin heeft dit voor Marco gunstig uitgepakt, hij lag daardoor bijna op gelijke hoogte met Joost F. en Heeswijk.

Echter, de to do’s wegstrepen van dinsdag was nog niets vergeleken met de afstand die is afgelegd na de stamppotten van woensdag. Toen is er helemaal een flinke inhaalslag gemaakt. Na de lasagne van vanavond zijn de uitzichten ook nog steeds positief. Wellicht kunnen er vanavond/vannacht zelfs al wat vellen met to do’s van de muur.

In tussen tijd heeft er zich echter een ware soap in Freshheads Marathonland afgespeeld, haas Heeswijk heeft voor zichzelf gekozen en heeft zijn eigen plan getrokken met als gevolg Joost F. op slechts 15 minuten achterstand ligt van Heeswijk. Kortom dat wordt spannend! Wie o wie wordt winnaar van het algemeen marathonklassement week 11 2009?

Meer weten?

Jamila Valk