Lovebrands & New Media

AfVeemarktkwartier naar Wales afgereisd, naar Crickhowell om precies te zijn. Ik heb daar tijdens Collabor8 een presentatie gehouden over hoe je met behulp van nieuwe media “Lovebrands” kunt creëren. Het publiek bestond voornamelijk uit semi-overheid uit de toeristische sector. De doelstelling; mensen enthousiasmeren voor nieuwe media. Concrete praktijkvoorbeelden aandragen waarbij nieuwe media een belangrijke rol spelen of hebben gespeeld bij de ontwikkeling van het project. Dat is gelukt, iedereen was erg enthousiast. De bezoekers van Collabor8 voelen dat ze iets met nieuwe media moeten/ kunnen doen. Het is alleen de vraag hoe je deze nieuwe kanalen zinvol kunt inzetten voor een organisatie. Bij het beantwoorden van de vele vragen en tijdens gesprekken die ik na de presentatie heb gehad, heb ik getracht om aan de hand van voorbeelden per organisatie te adviseren over de inzet van nieuwe media. En dat is - naar eigen zeggen - goed gelukt. Hieronder de presentatie.

Afgelopen week ben ik op uitnodiging van Stichting Veemarktkwartier naar Wales afgereisd, naar Crickhowell om precies te zijn. Ik heb daar tijdens Collabor8 een presentatie gehouden over hoe je met behulp van nieuwe media “Lovebrands” kunt creëren. Het publiek bestond voornamelijk uit semi-overheid uit de toeristische sector. De doelstelling; mensen enthousiasmeren voor nieuwe media. Concrete praktijkvoorbeelden aandragen waarbij nieuwe media een belangrijke rol spelen of hebben gespeeld bij de ontwikkeling van het project. Dat is gelukt, iedereen was erg enthousiast. De bezoekers van Collabor8 voelen dat ze iets met nieuwe media moeten/ kunnen doen. Het is alleen de vraag hoe je deze nieuwe kanalen zinvol kunt inzetten voor een organisatie. Bij het beantwoorden van de vele vragen en tijdens gesprekken die ik na de presentatie heb gehad, heb ik getracht om aan de hand van voorbeelden per organisatie te adviseren over de inzet van nieuwe media. En dat is – naar eigen zeggen – goed gelukt.

Hieronder de presentatie.

Meer weten?

Wout Withagen