Emerce eDay

Wat aan de late kant - en terwijl een ander event (Picnic) ook al weer afgelopen is - toch nog even een kleine samenvatting van wat Wout, Etiënne en ik op de Emerce eDay bijgewoond hebben.

Aanvang om 9.45 met de keynote van Jeff Howe (Wired). Nadat hij bijna flauw viel op het podium (?) begon hij te vertellen over hoe hij op de term crowdsourcing gekomen was. Vervolgens gaf hij drie voorbeelden van bedrijven waarvoor crowdsourcing gewerkt heeft. Eén van deze bedrijven was threadless.com, de t-shirt shop die draait op designs van gebruikers. Dat was leuk. Wij kennen deze site al jaren, uit onze ervaringen met We Love T-Shirts.

10.15 de tweede keynote door Dan Lyons. Hij zet het hilarische verhaal uiteen over hoe hij de internet wereld op zijn kop zetten met zijn fake-blog over Apple founder Steve Jobs. Erg entertaining, maar weinig leerzaam.

11.15 We hadden ervoor gekozen de sessie van WEBook bij te wonen. Aangekondigd als ‘het nieuwe uitgeven’, vertelde Itai Kohavi (founder van WEBook) het verhaal achter de website/het bedrijf. Het bleek ongeveer het concept van Sellaband te zijn, maar dan voor de boeken-/uitgeversmarkt. Goed idee! De presentatie was niet echt super, maar hierdoor werden we wel geïnspireerd!

Na een lunch met super lekkere broodjes en zo niet nog lekkerdere fruitdrinks, gingen we weer verder.

13.15 het bekende verhaal van Marc Canter over identity management en hoe alles open en portable zou moeten zijn. Enorm leuk om naar te kijken. Vooral de vragenronde was grappig. De presentatie ging snel maar was daardoor de hele tijd boeiend. Sheets met wat meer technische info over 2-way API’s werden helaas wat te snel voorbij geklikt. Het publiek van Emerce bestaat immers niet echt uit techies 🙂

14.15 Wout en ik zitten bij een presentatie van twee mensen van Nokia. Het gaat over Nokia Trend Labs en hoe Nokia daarmee een jonge, creatieve doelgroep weet te bereiken. Wout en ik zitten inmiddels met laptops op schoot e-mails te typen.

Na een pauze, een aantal bekenden gesproken te hebben en buiten een rondje te hebben gelopen, gaan we terug naar de grote zaal.

16.30 de derde keynote door Julie Meyer, een amerikaanse venture capitalist die investeerde in Europese start-ups. Een verhaal over entrepreneurschap, kansen, innovatie en de toekomst.

17.00 de vierde keynote door Lawrence Lessig over gebruikers als ‘scheppers’ van nieuwe creaties en content. Hij gaf een aantal leuke voorbeelden in het begin. Daarna ging het meer de theorie in. Het kon ons niet echt boeien, we zijn de hal op gaan zoeken waar het inmiddels druk was voor de borrel.

Na nog een aantal mensen gesproken te hebben en de zoveelste verse fruitdrink zijn we weer richting trein gegaan.

Meer weten?

Joost Gielen