Nieuwe website voor 013

013
Spoppodium 013 een nieuwe website. Deze moet muziekliefhebbers beter informeren. De programmering van 013 staat nog steeds centraal op de website maar ook 013 gaat mee in de vaart der volkeren. In de nieuwe website zijn een aantal vernieuwende webtechnieken toegepast. Waar in het verleden programmaitems verdwenen in een diep weggestopt archief is het nieuwe archief nu juist een bron van vermaak en napret. Hier vinden bezoekers na thuiskomst van een avondje 013 direct alle foto's en video's die gemaakt zijn tijdens die avond. Deze worden automatisch gekoppeld via de populaire foto website Flickr en video website YouTube. Daarnaast is in de website een blog geïntegreerd. Via deze weg zal 013 haar bezoekers op de hoogte houden van nieuws en programma updates. 013


De website is tot stand gekomen dankzij een intensieve samenwerking tussen 013, Freshheads en Studio Jan Koek. Dankzij een professionele instelling van alle partijen is de oorspronkelijke streefdatum (lanceren in de week vóór LowLands) nooit in gevaar gekomen.

Eigenlijk hebben we bij Freshheads altijd al heel graag de website voor 013 willen bouwen. Bij de lancering van de vorige site zo’n 5 jaar geleden was de conclusie eigenlijk al dat Freshheads dat beter moest kunnen. Al viel de huisstijl van 013 – die toen tegelijkertijd werd gelanceerd met de website – wél in smaak. Freshheads opereerde toen nog vanuit de slaapkamer van Joost Gielen. Nu het dan eindelijk zo ver is gaat toch een lang gekoesterde wens in vervulling 🙂

De nieuwe website is het laatste project wat Marlies Timmermans (project coördinator 013) bij 013 heeft uitgevoerd. Marlies gaat vanaf september bij de Effenaar in Eindhoven werken, alle Heads wensen haar natuurlijk super veel succes met haar nieuwe baan! Marlies stond altijd open voor onze wilde ideeën en wist deze goed te kanaliseren naar een concept dat in onze ogen staat als een huis.

Uiteraard moeten wij ook even Tim en Sander van Jan Koek bedanken voor het ontwerp en de goede samenwerking.

Meer weten?

Wout Withagen