Freshheads maakt EénVandaag.nl

eenvandaag_header
Eerder berichtten we al dat we het ontwerp voor de website van het dagelijkse actualiteitenprogramma EénVandaag mochten maken. Nu hebben we ook de opdracht voor de totale technische realisatie gekregen! Het programma op Nederland 1 is een samenwerking tussen de TROS en AVRO: EénVandaag.nl is een van de grootste omroepsites in Nederland. De opdracht omvat het totale traject van advies, ontwerp en techniek. Samen met het team van EénVandaag - dat bestaat uit redacteuren, project managers en developers - wil len we één van de meest gebruiksvriendelijke en vooruitstrevende websites in omroepland ontwikkelen, voorzien van de laatste standaarden. Het streven is de nieuwe website dit najaar te lanceren.

Eén van de speerpunten van de nieuwe website wordt het integreren en ontsluiten van content via open standaarden als RSS/XML en embedded toepassingen. De interface wordt toegespitst op de gekoppelde content, er komt een dynamische opmaak met toolkits op basis van containers, veel aandacht voor geïntegreerd video- en beeldmateriaal (waar onder een eigen videoplayer en embedded videoarchief) en aggregatie vanaf andere weblocaties.

Jesse Hoosemans, projectleider TROS Internet: “De nieuwe website van EénVandaag zal in de beste web2.0-traditie voorop lopen in gebruiksvriendelijkheid en integreert ook content van andere aanbieders, zodat de informatie rondom een item nog rijker gepresenteerd kan worden. Reportages kunnen in hoge-kwaliteit video door een ‘embedded-player’ ook op andere websites worden geplaatst.”

Over EénVandaag
Op EénVandaag.nl worden per maand 2 miljoen webpagina’s getoond aan bijna een half miljoen ‘unieke bezoekers’. Naast de reguliere items uit de uitzending van EénVandaag zijn op de website exclusieve items, weblogs en dossiers te vinden. Erg succesvol is het EénVandaag Opiniepanel dat ruim 40.000 leden heeft en de speciaal voor EénVandaag ontwikkelde StemWijzer voor de Amerikaanse Verkiezingen. Alle EénVandaag items zijn ook te downloaden als Vodcast. Over de items wordt gediscussieerd in het druk bezochte forum.

EénVandaag is de best bekeken actualiteitenrubriek van de Publieke Omroep. Het programma van de TROS en AVRO samen wordt van maandag tot en met zaterdag uitgezonden op Nederland 1. EénVandaag telt zestig vaste medewerkers.

De presentatie is afwisselend in handen van Pieter Jan Hagens (namens de AVRO) en Wouter Kurpershoek (namens de TROS). De hoofdredacteur is Jan Kriek.

Meer weten?

Joost Gielen