Facebook leidt tot ontslag profvoetballer Robinson

Dat socVoetbal International op zijn Facebook profiel dat hij op proef is bij Premier League club Fulham en dat hij graag weg wilt bij zijn huidige werkgever. Dit zou een typische roddel 'uit de wandelgangen' voor Johan Derksen kunnen zijn, ware het niet dat zijn pagina te bekijken is door 2,7 miljoen leden van de Facebook London sectie. Verkassen lijkt hem inderdaad gelukt, want Crystal Palace manager Neil Warnock "lijkt het beter als hij rondkijkt waar hij zijn carrière kan voortzetten"...

Dat social networks tot veel discussies leiden over privacy mag niet nieuw heten. Zoals men voorheen een hechte kleine vriendengroep binnenskamers zaken vertelde die eigenlijk niet aan de grote klepel mogen hangen, worden veel van deze zaken nu op publieke sociale netwerken aan enkele tientallen, zo niet honderdtallen, ‘vrienden’ verteld. Met een beetje pech betreft het een zoekmachinevriendelijke website wat ervoor zorgt dat ‘geheimen’ die je eigenlijk alleen met je vrienden zou willen delen in een mum van tijd ook nog door de hele wereld via Google gevonden kunnen worden.

Zoals werkgevers (potentiële) werknemers al screenen via social networks op bijvoorbeeld de mate van alcoholgebruik in het weekend, zo is het niet anders in de voetbalwereld. Ashley-Paul Robinson, een achttienjarige vleugelspeler van First Divison voetbalclub Crystal Palace, vertelde volgens Voetbal International op zijn Facebook profiel dat hij op proef is bij Premier League club Fulham en dat hij graag weg wilt bij zijn huidige werkgever. Dit zou een typische roddel ‘uit de wandelgangen’ voor Johan Derksen kunnen zijn, ware het niet dat zijn pagina te bekijken is door 2,7 miljoen leden van de Facebook London sectie.

Verkassen lijkt hem inderdaad gelukt, want Crystal Palace manager Neil Warnock “lijkt het beter als hij rondkijkt waar hij zijn carrière kan voortzetten”…

Meer weten?

Dimitri van Hees