Zeilend over Google maps

Zenda Op het moment dat de laatste e-mail werd verzonden was de koers 332 graden, de snelheid 4,9 knopen (zo'n 8,8 km per uur, zeilen gaat niet snel nee...). Vanaf iedere plaats op de wereld, ook midden op de oceaan, kan mijn pa dus e-mail verzenden en ontvangen. Kijk, en dat vind ik dan weer leuk! Zijn GPS

is gekoppeld aan zijn e-mail programma, bij iedere e-mail die hij verzend wordt onder andere zijn positie meegezonden. Een uitgelezen kans dus om die posities te koppelen aan Google maps, en dat is dan ook exact wat Winlink (e-mail client software leverancier) gedaan heeft. Pa vaart deze zomer een rondje rond Engeland en Schotland en als je wil weten waar hij zit kun je dat op een kaartje zien. Hier ontmoet “old school techniek” de web2.0 wereld, zo moet het.

Meer weten?

Wout Withagen