Nigeriaanse scammers te kakken gezet

De webs419 scammers. Deze - voornamelijk heren - criminelen sturen de welbekende spam e-mails met verzoeken om een bedrag over te maken zodat je in aanmerking komt voor een erfenis, een prijs in de lotto of een investering etc. meestal in Nigeria. Wat 419 eater doet is serieus in gaan op deze mails, in eerste instantie tot genoegen van de scammers die denken dat ze beet hebben. Vervolgens ontstaan er e-mail conversaties die altijd maar één doel hebben; de betreffende scammer zo knullig mogelijk op de foto krijgen. Soms zijn ze echt en soms heel slecht gephotoshopped. Die foto dient dan zogenaamd als bewijs dat het verhaal wat de scammer houd ook klopt. Dat de scammers niet al te slim zijn bewijst het enorme archief met e-mails video's en foto's van 419 scammers.

De website 419 eater bestaat al een tijdje, en inmiddels hebben ze een indrukwekkende lijst met hilarische foto’s aangelegd van 419 scammers. Deze – voornamelijk heren – criminelen sturen de welbekende spam e-mails met verzoeken om een bedrag over te maken zodat je in aanmerking komt voor een erfenis, een prijs in de lotto of een investering etc. meestal in Nigeria.

Wat 419 eater doet is serieus in gaan op deze mails, in eerste instantie tot genoegen van de scammers die denken dat ze beet hebben. Vervolgens ontstaan er e-mail conversaties die altijd maar één doel hebben; de betreffende scammer zo knullig mogelijk op de foto krijgen. Soms zijn ze echt en soms heel slecht gephotoshopped. Die foto dient dan zogenaamd als bewijs dat het verhaal wat de scammer houd ook klopt. Dat de scammers niet al te slim zijn bewijst het enorme archief met e-mails video’s en foto’s van 419 scammers.

Meer weten?

Wout Withagen