Nieuwe favicon voor Google

Favantwoord op mijn vraag. De reden dat ze de favicon hebben aangepast heeft te maken met de leesbaarheid en de functionaliteit op nieuwe (mobiele) platformen zoals de iPhone. Er is een complete set ontworpen voor verschillende toepassingen. Dat ze bij Google niet over een nacht ijs gaan als ze iets ontwerpen laat de verzameling van voorstellen voor het ontwerp van de nieuwe favicon zien. Op het blog van Google valt tevens te lezen dat ze er nog niet helemaal 100% uit zijn, dit is slechts een eerste aanzet.
By no means is the one you're seeing our favicon final; it was a first step to a more unified set of icons. However, we really value feedback from users and want to hear your ideas that we may have missed. If you have your own notions about the Google favicon, please send them to us. We'll do our best to work them in, and maybe your idea will be the one that people see billions of times per day.
Dus heb je idee├źn, opmerkingen of voorstellen voor de nieuwe favicon van Google? Dan kun je die hier kwijt.

Dan rest natuurlijk nog maar een vraag; wat vinden we van de nieuwe favicon van Google? Even ter vergelijking:

Dit was de oude:

En dit is de nieuwe:

De nieuwe ziet er in ieder geval een stuk frisser uit dan de oude, minder blokkerig minder kleur, dat maakt hem eenvoudiger en beter leesbaar dan de oude. Wat wel vreemd is, is dat niet meer de hoofdletter G gebruikt wordt (direct herkenbaar van het Google logo) maar de 4e letter, kleine letter g uit het Google logo, wat daarmee wellicht ook minder herkenbaar is als de hoofdletter G. De browser versie van de favicon is erg subtiel, misschien we iets te subtiel waardoor deze bijvoorbeeld in FireFox 3 minder goed leesbaar is. Jammer want de mobile versie van de favicon is wel goed leesbaar, en vind ik persoonlijk eigenlijk beter dan de browser versie.

Hoe dan ook, het is verbetering. Toch?

Meer weten?

Wout Withagen