Dutch PHP Conference

Aanstaande zaterdaDutch PHP Conference plaats. Tijdens deze conferentie in de RAI komen zo’n 300 PHP ontwikkelaars tezamen om gedachten uit te wisselen en de laatste ontwikkelingen te volgen op het gebied van de populaire open source programmeertaal PHP (PHP Hypertext Preprocessor), de taal waarmee alle dynamische websites van Freshheads zijn ontwikkeld. Om 9:30 zullen ik, Evert, Joost en Gijs dan ook (net als vorig jaar) in Amsterdam zijn, al zal dat niet meevallen na een tweede avondje EK voetbal bij Freshheads ;-) Sprekers zijn onder andere Zeev Suraski (samen met Andi Gutmans oprichter van Zend Technologies, het bedrijf achter het huidige PHP), Fabien Potencier (projectleider van het populaire PHP framework symfony), Marco Tabini (uitgever van het PHP

magazine php|architect) en Matthew Weier O’Phinney (software-architect van Zend Framework). Andere namen zijn Terry Chay, Sebastian Bergmann, Derick Rethans, Ivo Jansch, Lorna Jane Mitchell, Gaylord Aulke, Stefan Priebsch en Johann-Peter Hartmann.

Omdat het live verslag van Kings of Code dat wij ruim twee weken geleden op dit blog plaatsten een enorm succes bleek te zijn zullen wij proberen ook aanstaande zaterdag weer vanaf locatie te bloggen. Aangezien er drie parallelsessies zijn zullen wij ons tijdens deze sessies op moeten splitsen, maar dat gaat vast en zeker goedkomen.

Morgenavond vindt er een heuse conference pre-party plaats in Amsterdam, maar ondanks het feit dat we daar ook Oranje kunnen kijken willen we dat natuurlijk in Tilburg niet missen. Ik heb wel begrepen dat de Franse spreker Fabien Potencier in Holland shirt zijn presentatie komt doen als we van Frankrijk winnen.

Meer weten?

Dimitri van Hees