Look I Like stem gadget (update 2)

Een onlLook I Like veel gefraudeerd met behulp van proxy servers. Zelfs na de implementatie van een e-mail verificatie na iedere stem werd er nog gefraudeerd met e-mail adressen. Met deze nieuwe stem gadget is fraude uitgesloten.


Hoe het werkt? Iedere keer worden er twee foto’s getoond van een model. Je moet een keuze maken uit een van de twee foto’s, je stemt dus op een van de twee modellen. Na dat je een stem hebt uitgebracht krijg je direct weer twee nieuwe foto’s voorgeschoteld waar je een keuze uit moet maken. De foto’s worden volledig random getoond. De stemmen worden nu berekend met een percentage x % van x aantal stemmen. Het model met het hoogste percentage stemmen in één maand in één categorie (beachwear of lingerie) wint een fotoshoot.

Het oorspronkelijk idee is gebaseerd op het stemprincipe wat het blog Eclectro.nl aan het einde van het jaar toepast om de beste danceplaat van het jaar te kiezen. De gadget van Eclectro is ontwikkeld door Wilbert Baan. Meer info over het principe achter het stemmen vindt je hier. Wij hebben het zelfde principe toegepast voor Look I Like.

Het aantal stemmen wat uitgebracht wordt is nu – het staat nu 2 uur online – al spectaculair gestegen met bijna 2000 stemmen! Het lijkt er dus op dat dit wel eens erg succesvol kan gaan worden. Daar komt nog bij dat je de gadget ook op je eigen website kunt plaatsen door de code te kopieëren waardoor je binnenkort ook vanaf Hyves en vele andere websites kunt stemmen.

Update De widget is tijdelijk offline gehaald omdat de standaard random functie van SQL die we gebruiken niet echt random is. Hierdoor kwamen steeds veel dezelfde modellen naar voren, niet helemaal eerlijk dus. Wij werken nu aan een eigen functie die wel geheel random zal zijn. Uiteraard gaat daarna de widget zo snel mogelijk weer online!

Update 2 Inmiddels is de widget aangepast en worden de modellen volledig random getoond. De widget staat weer online 🙂

Meer weten?

Wout Withagen