EK voebal at freshheads

Het EK staat voor de deur! Ook dit jaar kijken we weer met groot scherm in de huiskamer van Freshheads. Twee jaar geleden hebben we ook het WK bij FH gekeken. In eerste instantie met goede faciliteiten (beamer, scherm, veel stoelen en zelfs oranje-opblaas-banken) maar na dagen van professionele organisatie kwam het nog op slechts één detail aan.. er bleek geen TV aansluiting in ons gebouw te zijn!

Met een hand vol techneuten zal je zoiets wel snel oplossen (zou je denken.) Niet dus. Het heeft ons letterlijk dagen gekost. Echt alles hebben we geprobeerd; verschillende type antennes, zenders, internetstreams, etc. Niets bleek écht te werken. Uiteindelijk hebben we (Wout) een hele grote antenne geregeld en deze op de bovenste verdieping van het gebouw tegen de buitenmuur bevestigd. Vandaaruit een meterslange kabel via buiten door het raam het kantoor van Freshheads binnen. Die kabel via een TV kaart in dimi zijn (toen state-of-the-art) laptop. Nog niet écht goed beeld, maar te doen..

Hoogtepunt was wel dat de (niet nader te noemen) vriendin van Kloki in de 78-ste minuut van de wedstrijd tegen Portugal doodleuk dimi’s laptop dichtklapte. Je zag daar immers geen beeld (!). Vervolg was natuurlijk dat onze hele opstelling niet meer werkte en er per direct geen beeld en geluid meer was. Leuk effect in een ruimte met tientallen schreeuwende oranje fans 😉

Voor komend EK hadden we het plan onze overbuurman te vragen zijn kabel uit het raam naar beneden te laten lopen. Vervolgens zouden wij datzelfde kunnen doen om op een hoogte van ongeveer 7 meter een kabel over de Dunantstraat heen te laten lopen. Mooier is echter, de NOS kondigt aan alle wedstrijden live te streamen! Lang leve internet dus weer..

Om een lang verhaal kort te maken; iedereen is welkom bij de wedstrijden, we hebben er allemaal zin in!

Meer weten?

Joost Gielen