Hyves API officieel uit bètaperiode

Hyves API
VandaaOproer.com Iedereen, zowel professionals als amateur programmeurs kunnen nu aan de slag met het ontwikkelen van plug-ins en apllicaties die gebruik maken van Hyves data. Hyves API Het is niet de bedoeling dat nieuwe toepassingen voor Hyves die gebruik maken van de API daar ook direct geld mee gaan verdienen, dat staat te lezen in de voorwaarden.


Maar het is echter niet geheel uitgesloten munt te slaan uit de API. indien Hyves toestemming geeft voor commercieel gebruik er van is het wel mogelijk. De eerste commerciële toepassing is van Tele2 en biedt abonnees de mogelijkheid om Hyves via de televisie te bekijken. Meer over de regels en voorwaarden lees je op de Hyves API Wiki.

Voorlopig blijft het vooral leuk om te volgen welke mashups bedacht worden in combinatie met de Hyves API. Ik ben zeer benieuwd wat we de komende tijd kunnen verwachten. De API biedt in mijn ogen veel kansen voor ontwikkelaars van mobiele (web)applicaties. Het zou mooi zijn wanneer je contacten met Hyves kan syncen en up to date kan houden. Er is al een functie die de verjaardagen van je Hyves vrienden synct met je eigen kalender en een functie om je fotoalbum om te zetten naar een PDF bestand. Deze functies zijn te vinden via deze website van RoelandP. Alles over de Hyves API en de ontwikkelingen lees je op de Hyves-api Hyve en op de Wiki.

Via: Emerce & Tweakers

Deze blogpost verscheen ook op DutchCowboys

Meer weten?

Wout Withagen