Sport & Ontspanning

pingpong_new.jpg
Dat werken vooral ook leuk moet zijn, roep ik ronduit tegen iedereen die ik ken. Je bent de meeste tijd van je leven aan het werk en dus in contact met je collega's. Veel mensen zijn het met mij eens, maar na een wat verdere uiteenzetting van mijn beleving bij 'leuk' krijg ik ook vaak te horen: overdrijven jullie niet een beetje?. Ik vind van niet! Naast het énorme harde werk wat bij Freshheads verzet wordt, moet er naar mijn mening ook ontspanning en vooral veel lol zijn. Omdat dagen bij Freshheads (meestal) niet om 18:00 voorbij zijn, moet er veel ruimte zijn voor 'sport & ontspanning'!


pool.jpg

Het begon ogenschijnlijk met het dart-board wat we hadden in ons ‘kantoor’ op het Stadhuisplein. Dat dartboard – of dartbaan voor de kenners onder ons – hebben we destijds gekregen van Stan en Sooi de Conninck, die destijds (o.a.) een winkel hadden met dart spullen. Sjoerd bleek direct talent te hebben en het duurde dan ook niet (al te) lang voor dat hij 180 gooide.

Toen we verhuisden naar het kantoor(tje) in de Tuinstraat, werden we aangenaam verrast door het feit dat er een pingpong tafel – tafeltennistafel voor de kenners onder ons – als het ware in onze achtertuin stond. Op deze massief betonnen tafel zijn heel wat strijden geleverd en is eenieders niveau snel gestegen. Eenmaal in het grote-mensen-kantoor in de Dunantstraat wisten we niet hoe snel genoeg we een pingpong tafel konden regelen. Met name dat ‘snel’ viel wat tegen. De komende alinea gaat daar over en is alleen voor insiders 🙂

In eerste instantie zouden we een tafel krijgen van onze nieuwe onderbuurtjes van Arto Imago. Hele aardige dames echt! Maar de tafel kwam maar niet. Na enkele weken wachten zonder pingpong (maar met RSI) werd ‘krijgen’ ineens ‘kopen’ omdat het toch wel een erg professionele tafel zou zijn. Maar goed, wij willen ons van onze goede kant laten zien en geven aan de tafel te willen kopen. ‘Doe maar een bod’. ‘Euh.. honderd euro?’. Geen reactie.. Daar moest vervolgens tot in de hoogste regionen van de organisatie over vergaderd worden. Weer weken later ben ik wat gaan informeren, maar de grote baas (die dus ook over de pingpong tafels gaat) was er nooit. Weer wééken later (alle heads inmiddels in de ziektewet) ben ik op hoge poten weer eens binnen gelopen. Kreeg ik van een medewerkster ineens te horen dat ze de tafel toch maar aan een familielid hadden gegeven of verkocht. ‘Ah ok… geen probleem hoor’. Uiteindelijk hebben we maar lekker een nieuwe tafel besteld op internet.

In de nieuwe ruimte in ons kantoor hebben we verder al geruime tijd één hole. Zo houdt de directie hun handicap een beetje op peil. Een mooi detail van deze indoor golf baan is dat het balletje vanzelf terug komtn na dat je ‘m put!

Onze nieuwste aanwinst is een heuze pooltafel. In eerste instantie zouden we een biljart wegzetten, maar Corina wist ineens een koopje voor een pooltafel. Ook de aanschaf van die pooltafel ging niet geheel vlekkeloos. Geen vervoer, missende onderdelen..

Meer weten?

Joost Gielen