MySQL dé database voor web 2.0 toepassingen

afbeelding-3.png
PHP heeft in de laatste 5 jaar een enorme professionaliseringsslag gemaakt. Het is van 'nieuwe programmeertaal' uitgegroeid tot de algemene standaard voor alle serieuze internetprojecten op elke schaal. Ook MySQL (veruit het grootste open-source database systeem) groeide als een speer. Onlangs is het, van origine Zweedse bedrijf, overgenomen door SUN Microsystems. Dat zegt wel genoeg lijkt me. De combinatie PHP en MySQL is al jaren de standaard. MySQL is ook verkozen als dé database voor web 2.0 toepassingen. Wij gebruiken deze database server al vanaf 2002. Dit is toch maar weer eens een bevestiging dat we het juiste pad volgen!

afbeelding-3.pngPHP heeft in de laatste 5 jaar een enorme professionaliseringsslag gemaakt. Het is van ‘nieuwe programmeertaal’ uitgegroeid tot de algemene standaard voor alle serieuze internetprojecten op elke schaal. Ook MySQL (veruit het grootste open-source database systeem) groeide als een speer. Onlangs is het, van origine Zweedse bedrijf, overgenomen door SUN Microsystems. Dat zegt wel genoeg lijkt me. De combinatie PHP en MySQL is al jaren de standaard.

MySQL is ook verkozen als dé database voor web 2.0 toepassingen. Wij gebruiken deze database server al vanaf 2002. Dit is toch maar weer eens een bevestiging dat we het juiste pad volgen!

Meer weten?

Joost Gielen