Verkiezing beste danceplaat

Het dancewebloEclectro is deze week zijn jaarlijkse verkiezing voor de danceplaat van het jaar gestart. Eclectro doet dit via een innovatief stemsysteem. 100 nauwkeurig gekozen platen worden in paren van 2 gepresenteerd, waarna de bezoeker de artiesten kan bekijken en beluisteren. Vervolgens moet per paar de beste gekozen worden. De stemmachine kan eenvoudig op andere websites geplaatst worden, zoals op Hyves en MySpace. Vorig jaar werden er mede hierdoor ruim 73.000 stemmen uitgebracht, waarna ‘In White Rooms’ van Booka Shade de populairste plaat bleek te zijn. De verkiezing heeft een klein Freshheads tintje want wij hosten gratis de 100 audiobestanden die kunnen worden beluisterd tijdens de verkiezing. Uniek stemprincipe Het stemprincipe is uniek is zijn soort. De intuïtieve stemmachine zet iedere keer 2 willekeurige platen tegenover elkaar. De stemmer kan beide platen beluisteren en de artiest bekijken, waarna de beste van de 2 gekozen kan worden. Door dit principe ontstaat er een objectief resultaat, aangezien persoonlijke voorkeuren uitgevlakt worden. Doordat de stemmachine daarnaast op veel andere sites wordt gezet, vormt het resultaat een representatief beeld van de voorkeuren binnen de dancescene. Begin januari wordt de uitslag bekendgemaakt. Voorselectie Het is de tweede keer dat Eclectro op deze manier de danceplaat van het jaar laat kiezen. Vorig jaar werd de shortlist samengesteld door kopstukken uit de Nederlandse dancescene. Dit jaar mocht ook het grote publiek zijn favorieten aandragen. Uit meer dan 300 suggesties heeft de redactie van Eclectro een selectie van 100 platen gemaakt. Hierbij werd gekeken naar het aantal keren dat de platen zijn voorgedragen en de impact van de platen op de dancescene. Vorige editie In 2006 won ‘In White Rooms’ van het Duitse duo Booka Shade. De lijst werd toen samengesteld door diverse autoriteiten op dancegebied. De verkiezing kreeg vorig jaar aandacht van onder meer de Volkskrant, Flabber, Retecool en VKMag. In totaal werden er ruim 73.000 stemmen uitgebracht. Over Eclectro Het danceweblog Eclectro is een half jaar geleden opgericht. De website komt voort uit meerdere populaire dancesites, zoals Roowlant303, Bigbeats, Condens en Ruff Rhythmz. De 11-koppige redactie bestaat onder meer uit dj’s, journalisten en producers. Eclectro brengt nieuws, recensies, exclusieve mixen en livesets, en doet live verslag van festivals en optredens. Inmiddels bezoeken ruim 15.000 bezoekers per maand de website. Eclectro werkt samen met ID&T’s online platenwinkel Dance-Tunes en de internetontwikkelaars van Freshheads.

Het danceweblog Eclectro is deze week zijn jaarlijkse verkiezing voor de danceplaat van het jaar gestart. Eclectro doet dit via een innovatief stemsysteem. 100 nauwkeurig gekozen platen worden in paren van 2 gepresenteerd, waarna de bezoeker de artiesten kan bekijken en beluisteren. Vervolgens moet per paar de beste gekozen worden. De stemmachine kan eenvoudig op andere websites geplaatst worden, zoals op Hyves en MySpace. Vorig jaar werden er mede hierdoor ruim 73.000 stemmen uitgebracht, waarna ‘In White Rooms’ van Booka Shade de populairste plaat bleek te zijn.

De verkiezing heeft een klein Freshheads tintje want wij hosten gratis de 100 audiobestanden die kunnen worden beluisterd tijdens de verkiezing.

Uniek stemprincipe
Het stemprincipe is uniek is zijn soort. De intuïtieve stemmachine zet iedere keer 2 willekeurige platen tegenover elkaar. De stemmer kan beide platen beluisteren en de artiest bekijken, waarna de beste van de 2 gekozen kan worden. Door dit principe ontstaat er een objectief resultaat, aangezien persoonlijke voorkeuren uitgevlakt worden. Doordat de stemmachine daarnaast op veel andere sites wordt gezet, vormt het resultaat een representatief beeld van de voorkeuren binnen de dancescene. Begin januari wordt de uitslag bekendgemaakt.

Voorselectie
Het is de tweede keer dat Eclectro op deze manier de danceplaat van het jaar laat kiezen. Vorig jaar werd de shortlist samengesteld door kopstukken uit de Nederlandse dancescene. Dit jaar mocht ook het grote publiek zijn favorieten aandragen. Uit meer dan 300 suggesties heeft de redactie van Eclectro een selectie van 100 platen gemaakt. Hierbij werd gekeken naar het aantal keren dat de platen zijn voorgedragen en de impact van de platen op de dancescene.

Vorige editie
In 2006 won ‘In White Rooms’ van het Duitse duo Booka Shade. De lijst werd toen samengesteld door diverse autoriteiten op dancegebied. De verkiezing kreeg vorig jaar aandacht van onder meer de Volkskrant, Flabber, Retecool en VKMag. In totaal werden er ruim 73.000 stemmen uitgebracht.

Over Eclectro
Het danceweblog Eclectro is een half jaar geleden opgericht. De website komt voort uit meerdere populaire dancesites, zoals Roowlant303, Bigbeats, Condens en Ruff Rhythmz. De 11-koppige redactie bestaat onder meer uit dj’s, journalisten en producers.

Eclectro brengt nieuws, recensies, exclusieve mixen en livesets, en doet live verslag van festivals en optredens. Inmiddels bezoeken ruim 15.000 bezoekers per maand de website. Eclectro werkt samen met ID&T’s online platenwinkel Dance-Tunes en de internetontwikkelaars van Freshheads.

Meer weten?

Wout Withagen