Nederlander vaakst online in Europa

81 Procent van de Adformatie

81 Procent van de mensen in Nederland gebruikt wekelijks regelmatig het internet. Dat is ruim meer dan het Europese gemiddelde (57%) en het hoogste percentage in Europa.

Het betekent dat 11 miljoen mensen in Nederland nu regelmatig online zijn. Dat blijkt uit een studie die gisteren werd gepubliceerd door de European Interactive Advertising Association (EIAA).
Nederlanders tussen 16 en 24 jaar besteden nu 26 pct meer tijd aan surfen op internet dan aan televisiekijken, en bijna 9 op 10 (88 pct) van de Nederlanders verklaart dat zijn consumptie van andere media gedaald is als een direct gevolg van het internet.
De groep 16- tot en met 24-jarigen surft ook vaker op internet dan dat ze tv-kijken: 88 pct van deze bevolkingsgroep gebruikt het internet tussen 5 en 7 dagen per week, terwijl slechts 78 pct regelmatig naar televisie kijkt, zo rapporteert de EIAA.
Daarnaast is ook de aanhoudende populariteit van het internet bij de leeftijdsgroep 55+ en bij vrouwen een sleutelfactor voor de online-groei in Nederland. Sinds 2006 is het aantal personen boven de 55 dat elke week gebruik maakt van het internet in Nederland met 11 pct gestegen. Dezelfde stijging is ook opgetreden bij vrouwen.
De consumptie van televisie is wel nog steeds favoriet bij alle demografische groepen in Nederland. Sinds 2004 steeg het aantal personen dat gebruik maakt van internet in Nederland met 27 pct, het aantal TV-kijkers nam in dezelfde periode af met 8 pct.

Bron: Adformatie

Meer weten?

Joost Gielen