Salt magazine genomineerd voor MSN Klimaatstrijd

De koliveearth.nl.msn.com. Gelijktijdig start de MSN Klimaatstrijd en Salt Magazine behoort in Nederland tot de vijf genomineerden. En jij kunt ons naar de overwinning helpen. Vanaf nu kun je HIER stemmen! Stemmen kan tot 07-07-07


De Live Earth-concerten die op 07-07-07 wereldwijd plaatsvinden, worden online exclusief uitgezonden via MSN & Windows Live Messenger. Op MSN.nl en Chatfood van Windows Live Messenger zijn alle concerten live en achteraf te bekijken. MSN & Windows Live Messenger zenden de concerten van Madonna, Red Hot Chili Peppers, The Police en alle andere wereldtoppers volledig uit maar proberen tevens via een klimaatspecial en allerlei ‘groene acties’ haar miljoenenpubliek daadwerkelijk in actie te krijgen tegen de klimaatveranderingen.

De Nederlandse Live Earth-site van MSN is te zien op liveearth.nl.msn.com maar ook bereikbaar via Chatfood van Windows Live Messenger en MSN.nl.

Live Earth
Op 07-07-07 vinden er op zeven continenten in totaal negen Live Earth concerten plaats. In New York, Rio de Janeiro, Londen, Hamburg, Johannesburg, Istanbul, Shanghai, Tokyo en Sydney treden meer dan 100 wereldtoppers op. Doel van de concertreeks is het bewustzijn rondom de klimaatsproblematiek te vergroten. MSN is wereldwijd de exclusieve online partner van Live Earth. De concerten duren in totaal 24 uur lang, kijken via MSN & Windows Live Messenger biedt de unieke mogelijkheid om zoveel mogelijk van je favoriete artiesten te bekijken, waar maar vooral ook wanneer je wilt. De concerten zijn ook achteraf nog te bekijken. Zo stel je op basis van de negen concerten wereldwijd je eigen favoriete ‘playlist’ samen.

Kijken, kijken én ‘kopen’
MSN biedt haar miljoenen bezoekers niet alleen de kans om Live Earth te bekijken maar probeert iedereen ook tot concrete actie aan te zetten via een klimaatspecial. Daar vinden bezoekers ‘groene content’; informatie, tips en advies over de klimaatproblematiek. Zo zijn er voorbeelden van alternatieve energie, wasmachine bespaartips, testjes over je energiekennis en informatie over de meest bedreigde diersoorten en de meest vervuilende landen en auto’s.

MSN Klimaatstrijd
Met Live Earth en de MSN klimaatspecial, wordt het bewustzijn rondom de milieuproblematiek vergroot. Om dit bewustzijn ook om te zetten in concrete actie, biedt MSN haar platform en grote bereik aan om vijf bedrijven en vijf organisaties met ‘groene programma’s’ zichzelf te laten presenteren. En Salt magazine zit bij de genomineerden. De bezoekers kiezen uit deze partijen hun favoriete groene bedrijf en organisatie. De winnaars van de verkiezingen krijgen na Live Earth de mogelijkheid om hun programma gratis uitgebreid te promoten via het MSN-netwerk.

Matthijs Sienot, Executive Producer MSN: ‘De Live Earth concerten zorgen voor een groter bewustzijn van de klimaatveranderingen. Maar hoe mooi zou het zijn als wij ons enorme bereik niet alleen inzetten om Live Earth tot een succes te maken maar tevens iets kunnen betekenen voor allerlei organisaties en bedrijven met concrete oplossingen.’

Chatfood
Live Earth wordt binnen het MSN-netwerk uitgezonden op Chatfood. Chatfood is een nieuwe, permanente redactionele ‘tab’ binnen Windows Live Messenger met alleen het meest opmerkelijke nieuws van MSN. Gebruikers van Windows Live Messenger die online zijn maar even niks te doen hebben, kunnen via Chatfood snel nieuwtjes ‘snacken’ via de pijlers News Flash, Entertainment en HotStuff of meedoen aan een game of andere activiteit binnen Fun & Games.

Help Salt naar een overwinning
Je kunt vanaf nu je stem uitbrengen op de website van liveearth.nl.msn.com. Je kunt ook direct op ons stemmen, klik dan HIER Stemmen kan tot 07-07-07

Meer weten?

Joost Gielen