Op de Open Coffee bij P-King

AfOpenCoffee's geweest in Amsterdam. Het idee van een OpenCoffee is dat je in een informele setting startups, concurrenten, investeerders en vakgenoten ontmoet. Het plan komt oorspronkelijk van Saul Klein, een investeerder. Inmiddels heeft zijn idee wereldwijd navolging gekregen in vrijwel alle grote steden. Mijn eerste OpenCoffee was aan de vooravond van The Next Web conference waar ik naar toe ging voor Het Internet Adresboek. Het was daar toen erg druk en heb er gesproken met een aantal zeer interessante mensen. Per toeval kwam ik Eddy Boeve tegen, een oud docent van me op de HKU. Een aantal weken geleden kwam ik in gesprek met Robert Gaal over OpenID, Robert is een van de mensen die het Nederlandse mijnopenid.nl mee heeft opgezet. Daarnaast is hij actief bezig met het aanmoedigen van bedrijven om OpenID te implementeren. We wilden wat gedachten uitwisselen over OpenID en de implementatie er van. Een OpenCoffee leek hiervoor een uiterst geschikt moment. We hebben in alle vroegte - eerst op het terras maar bij dreigende buien zijn we naar binnen gegaan - gesproken over o.a. OpenID en nog veel meer zaken die ons bezighouden. Ondanks dat het de moeite was om af te reizen naar Amsterdam voor een bakkie koffie en een goed gesprek ben je wel erg lang onderweg en ben je al met al erg veel tijd kwijt. Wellicht valt het te overwegen om ook een OpenCoffee in Tilburg te gaan organiseren, wat we nodig hebben is een Café á Cul de Sac ;) - dat vóór negen uur zijn deuren wil openen en een aantal enthousiaste ondernemers, vakmensen en creatievellingen uit Tilburg en omgeving. Misschien is het iets ter vervanging/verbetering van Grafisch Ontwerp?

Afgelopen donderdag ben ik naar één van de wekelijkse OpenCoffee’s geweest in Amsterdam. Het idee van een OpenCoffee is dat je in een informele setting startups, concurrenten, investeerders en vakgenoten ontmoet. Het plan komt oorspronkelijk van Saul Klein, een investeerder. Inmiddels heeft zijn idee wereldwijd navolging gekregen in vrijwel alle grote steden.

Mijn eerste OpenCoffee was aan de vooravond van The Next Web conference waar ik naar toe ging voor Het Internet Adresboek. Het was daar toen erg druk en heb er gesproken met een aantal zeer interessante mensen. Per toeval kwam ik Eddy Boeve tegen, een oud docent van me op de HKU.

Een aantal weken geleden kwam ik in gesprek met Robert Gaal over OpenID, Robert is een van de mensen die het Nederlandse mijnopenid.nl mee heeft opgezet. Daarnaast is hij actief bezig met het aanmoedigen van bedrijven om OpenID te implementeren. We wilden wat gedachten uitwisselen over OpenID en de implementatie er van. Een OpenCoffee leek hiervoor een uiterst geschikt moment. We hebben in alle vroegte – eerst op het terras maar bij dreigende buien zijn we naar binnen gegaan – gesproken over o.a. OpenID en nog veel meer zaken die ons bezighouden.

Ondanks dat het de moeite was om af te reizen naar Amsterdam voor een bakkie koffie en een goed gesprek ben je wel erg lang onderweg en ben je al met al erg veel tijd kwijt. Wellicht valt het te overwegen om ook een OpenCoffee in Tilburg te gaan organiseren, wat we nodig hebben is een Café á Cul de Sac 😉 – dat vóór negen uur zijn deuren wil openen en een aantal enthousiaste ondernemers, vakmensen en creatievellingen uit Tilburg en omgeving. Misschien is het iets ter vervanging/verbetering van Grafisch Ontwerp?

Meer weten?

Wout Withagen