Programmeren 2.0

Als Web 2.0 de toekowaar ook wij bij zullen zijn. Tot voor kort (de tijd van 'Web 1.0') werd PHP door velen als een amateuristische programmeertaal gezien. Immers, de stap van HTML naar PHP en later in combinatie met een MySQL database was voor veel jonge programmeurs een vrij simpele. Ik kan mij nog goed herinneren dat ook ik daarmee begonnen ben op de middelbare school, omdat je er eigenlijk niks voor nodig hebt. Je kunt het gratis beoefenen op je computer (leuke hobby) en mocht je het ergens willen hosten dan kostte dat slechts een paar gulden bij de meeste providers... Lees het volledige artikel op Dutchcowboys.nl, het populairste tech-weblog van Nederland, waar wij met Freshheads ook bloggen.

Als Web 2.0 de toekomst van het internet is, dan is PHP dé programmeertaal van de toekomst. Zoals veel typische Web 2.0 zaken als vormgeving (erg ‘hip’ met vooral flink grote letters), communicatie (vrij informeel), marketing (viral), domeinnamen (meestal nietszeggend, maar klinkt gewoon leuk) begint ook de technische kant typerend te worden. De combinatie PHP/MySQL lijkt onmisbaar in de wereld die Web 2.0 heet. Ook in Nederland lijkt deze combinatie, samen met de rest van Web 2.0, eindelijk goed op gang te komen. Aanstaand weekend vindt zelfs de eerste “Dutch PHP Conference” plaats in de Amsterdam RAI waar ook wij bij zullen zijn.

Tot voor kort (de tijd van ‘Web 1.0’) werd PHP door velen als een amateuristische programmeertaal gezien. Immers, de stap van HTML naar PHP en later in combinatie met een MySQL database was voor veel jonge programmeurs een vrij simpele. Ik kan mij nog goed herinneren dat ook ik daarmee begonnen ben op de middelbare school, omdat je er eigenlijk niks voor nodig hebt. Je kunt het gratis beoefenen op je computer (leuke hobby) en mocht je het ergens willen hosten dan kostte dat slechts een paar gulden bij de meeste providers…

Lees het volledige artikel op Dutchcowboys.nl, het populairste tech-weblog van Nederland, waar wij met Freshheads ook bloggen.

Meer weten?

Dimitri van Hees