iPhone: A new way of internet

'An Steve Jobs tijdens de Macworld Conference & Expo 2007 deze woorden uitsprak schreeuwde de zaal het uit van enthousiasme. 29 Juni is het dan zover en zal in America de Iphone gelanceerd worden. De meest belangrijke eigenschappen van de iPhone: - een revolutionaire telefoon - een widescreen Ipod met multi-touch technologie - en een innovatieve internet communicator Deze eigenschappen maken van de iPhone een revolutionair product wat zijn tijd ver vooruit is. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos en we kunnen hier nog veel nieuwe, maar vooral vernieuwende concepten van verwachten. Zo ook de internet browser. Omdat de iPhone draait op Mac OSX, draait er een volwaardige safari-browser op. Deze maakt het mogelijk om rich-type content te tonen, of zoals Steve Jobs het omschrijft: “not just the baby internet�?. Niet meer van die gestripte websites zonder enige layout of een uitgeklede versie van een website, maar gewoon de websites zoals ze bedoelt zijn. Dat laatste is natuurlijk hartstikke interessant. Freshheads houdt zich al jaren bezig met het ontwikkelen van internet applicaties voor haar klanten en wie weet zal Freshheads in de toekomst applicaties op de markt brengen speciaal ontwikkelt voor het internet op de iPhone. Door de mogelijkheden die AJAX biedt kunnen voor de iPhone geweldige web2.0 applicaties geschreven worden en met de nu al legendarische multi-touch navigatie zal dit een nieuwe manier worden waarop je gemakkelijk informatie aan je gebruikers kunt tonen. Of zoals Steve Jobs het zegt: 'Boem, it's that easy'.

‘An iPod, a phone and an internet communicator, these are not 3 separate devices!’. Toen Steve Jobs tijdens de Macworld Conference & Expo 2007 deze woorden uitsprak schreeuwde de zaal het uit van enthousiasme. 29 Juni is het dan zover en zal in America de Iphone gelanceerd worden.

De meest belangrijke eigenschappen van de iPhone:
– een revolutionaire telefoon
– een widescreen Ipod met multi-touch technologie
– en een innovatieve internet communicator

Deze eigenschappen maken van de iPhone een revolutionair product wat zijn tijd ver vooruit is. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos en we kunnen hier nog veel nieuwe, maar vooral vernieuwende concepten van verwachten.

Zo ook de internet browser. Omdat de iPhone draait op Mac OSX, draait er een volwaardige safari-browser op. Deze maakt het mogelijk om rich-type content te tonen, of zoals Steve Jobs het omschrijft: “not just the baby internet�?. Niet meer van die gestripte websites zonder enige layout of een uitgeklede versie van een website, maar gewoon de websites zoals ze bedoelt zijn.

Dat laatste is natuurlijk hartstikke interessant. Freshheads houdt zich al jaren bezig met het ontwikkelen van internet applicaties voor haar klanten en wie weet zal Freshheads in de toekomst applicaties op de markt brengen speciaal ontwikkelt voor het internet op de iPhone. Door de mogelijkheden die AJAX biedt kunnen voor de iPhone geweldige web2.0 applicaties geschreven worden en met de nu al legendarische multi-touch navigatie zal dit een nieuwe manier worden waarop je gemakkelijk informatie aan je gebruikers kunt tonen. Of zoals Steve Jobs het zegt: ‘Boem, it’s that easy’.

Meer weten?

Gijs van Zon