Freshheads wint ontwerpwedstrijd

Tilburg 2009
Bwinnende ontwerp voor het logo van Tilburg 2009 hebben ingestuurd! Er was een sterk deelnemersveld met maar liefst 35 inzendingen. Het geeft natuurlijk een extra goed gevoel als je dan gekozen wordt door een jury die bestaat uit een aantal vakmensen, waaronder Rob Berkel (directeur van het Scryption). Onze motivatie bij het logo was als volgt: Voor dit logo hebben wij gekozen de bekende en doeltreffende T van Tilburg te gebruiken. Dit is direct herkenbaar als een uiting van de stad Tilburg voor alle Tilburgers en juist ook mensen van buiten Tilburg. De T van de gemeente Tilburg krijgt voor deze feestelijke gelegenheid een swingende uitvoering. Tilburg 2009   De kleuren zijn positief en gedurfd. Dit is iets wat Tilburg naar onze mening als multiculturele stad wil uitstralen en ook nodig heeft! Tilburgers komen samen om een feest te vieren. Het logo heeft een uitstraling van Olympische grandeur, uitspatting, onthulling, etc. Achter de schermen, in het diepste geheim, hebben we in opdracht van Stichting Tilburg 2009 de huisstijl verder uitgewerkt. De huisstijl en het logo zijn afgelopen zaterdag gepresenteerd aan het publiek en met groot enthousiasme ontvangen. Later meer over deze presentatie!

Bijna een maand moesten we onze lippen stijf op elkaar houden. Wij wisten al dat we gewonnen hadden, maar dat mochten we nog niet rondvertellen. Nu mogen we eindelijk met gepaste trots bekend maken dat wij het winnende ontwerp voor het logo van Tilburg 2009 hebben ingestuurd!

Er was een sterk deelnemersveld met maar liefst 35 inzendingen. Het geeft natuurlijk een extra goed gevoel als je dan gekozen wordt door een jury die bestaat uit een aantal vakmensen, waaronder Rob Berkel (directeur van het Scryption).

Onze motivatie bij het logo was als volgt:

Voor dit logo hebben wij gekozen de bekende en doeltreffende T van Tilburg te gebruiken. Dit is direct herkenbaar als een uiting van de stad Tilburg voor alle Tilburgers en juist ook mensen van buiten Tilburg. De T van de gemeente Tilburg krijgt voor deze feestelijke gelegenheid een swingende uitvoering.

Tilburg 2009

 

De kleuren zijn positief en gedurfd. Dit is iets wat Tilburg naar onze mening als multiculturele stad wil uitstralen en ook nodig heeft! Tilburgers komen samen om een feest te vieren. Het logo heeft een uitstraling van Olympische grandeur, uitspatting, onthulling, etc.

Achter de schermen, in het diepste geheim, hebben we in opdracht van Stichting Tilburg 2009 de huisstijl verder uitgewerkt. De huisstijl en het logo zijn afgelopen zaterdag gepresenteerd aan het publiek en met groot enthousiasme ontvangen. Later meer over deze presentatie!

Meer weten?

Sjoerd Eikenaar