Afstuderen bij freshheads

Na een aantal jaren hard te hebben Fontys hogescholen te Eindhoven, mocht ik beginnen met het zoeken naar een afstudeerstage. Na een lange zoektocht kreeg ik plots een shirt van Freshheads thuis gestuurd dat ik ooit eens had besteld. Doordat ik toch wel nieuwsgierig was geworden naar de afkomst van dit shirt ben ik maar eens achter de computer gaan zitten en heb de site van Freshheads bezocht. Toen ik door de site had gebladerd, de sites van klanten bezocht en de kerstwens bekeken had ik een positief beeld van Freshheads, vooral de kerstwens sprak me erg aan. Na een paar telefoontjes en mailtjes was het tijd voor een kennismakingsgesprek. Het kennismakingsgesprek vond plaats op woensdag 17 januari. Na, op tijd, te zijn vertrokken vanuit het prachtige Eindhoven kwam ik dan een paar minuten te laat aan bij Freshheads in het, voor mij, wildvreemde Tilburg. Bij binnenkomst viel mijn oog al meteen op de platenspeler met LP's van Heino en andere Deutsche Schlager helden en het dartbord, mijn eerste indruk was dus al goed, zelfs het behang kon daar niks meer aan veranderen. Samen met Wout en Joost heb ik een gesprek gehad en we hebben de eventuele opdracht doorgenomen. Dit gesprek is mij zeer goed bevallen en ik zag het afstuderen bij Freshheads wel zitten. Na een dag of wat belde Wout mij op met het nieuws dat ik terecht kon bij Freshheads. De opluchting was erg groot want de deadline voor het vinden van een stageplek kwam heel dicht bij. 29 januari 2007, eindelijk was het dan zo ver...het begin van m'n afstudeerstage bij Freshheads. De eerste dag bij Freshheads begon met het installeren van m'n systeem waar het allemaal op moest gebeuren deze stage. Toen dat gebeurt was kon er begonnen met de opdracht. Mijn opdracht was het restylen en SEO van de huidige Dressgoat sites m.u.v. Oranjepaleis. Het restylen houdt in dat de site een nieuwe look moet krijgen en dat de sites een stuk gebruiksvriendelijker worden zodat klanten makkelijk en snel een bestelling kunnen plaatsen. Sjoerd zorgde voor het grafische deel en ik voor het technische deel. Een ander deel van m'n opdracht was de SEO, door dit toe te passen probeer je er voor te zorgen dat de sites zo hoog mogelijk in de lijst met zoekresultaten van zoekmachines komen te staan waardoor de kans op bezoekers groter wordt. Op moment van schrijven heb ik er denk ik zo'n 90 dagen Freshheads op zitten en als ik Freshheads in een paar woorden zou moeten beschrijven dan zou ik op de volgende woorden komen: gezellig, leergierig, gemotiveerd, jong en nnnniiiieeejjjjjaaaaawwwww. Mijn opdracht heb ik afgerond en het resultaat mag er zijn al zeg ik het zelf, kijk maar eens op: www.welovetshirts.com, www.hooded.nl en www.minipunks.com. Afstuderen bij Freshheads is mij zeer goed bevallen en kan het toekomstige stagiairs zeker aanraden. Deze stage heb ik veel technische kennis op gedaan maar ook op gebied van gebruikersgemak heb ik veel geleerd. Tot slot wil ik Freshheads bedanken voor de mogelijkheid die ze mij hebben gegeven om bij hun af te studeren en mee hebben geholpen er een leuke, leerzame periode van te maken.

Na een aantal jaren hard te hebben gezwoegd en geploeterd in de schoolbanken, voor de opleiding HBO mens & informatica aan de Fontys hogescholen te Eindhoven, mocht ik beginnen met het zoeken naar een afstudeerstage. Na een lange zoektocht kreeg ik plots een shirt van Freshheads thuis gestuurd dat ik ooit eens had besteld. Doordat ik toch wel nieuwsgierig was geworden naar de afkomst van dit shirt ben ik maar eens achter de computer gaan zitten en heb de site van Freshheads bezocht. Toen ik door de site had gebladerd, de sites van klanten bezocht en de kerstwens bekeken had ik een positief beeld van Freshheads, vooral de kerstwens sprak me erg aan. Na een paar telefoontjes en mailtjes was het tijd voor een kennismakingsgesprek.

Het kennismakingsgesprek vond plaats op woensdag 17 januari. Na, op tijd, te zijn vertrokken vanuit het prachtige Eindhoven kwam ik dan een paar minuten te laat aan bij Freshheads in het, voor mij, wildvreemde Tilburg. Bij binnenkomst viel mijn oog al meteen op de platenspeler met LP’s van Heino en andere Deutsche Schlager helden en het dartbord, mijn eerste indruk was dus al goed, zelfs het behang kon daar niks meer aan veranderen. Samen met Wout en Joost heb ik een gesprek gehad en we hebben de eventuele opdracht doorgenomen. Dit gesprek is mij zeer goed bevallen en ik zag het afstuderen bij Freshheads wel zitten. Na een dag of wat belde Wout mij op met het nieuws dat ik terecht kon bij Freshheads. De opluchting was erg groot want de deadline voor het vinden van een stageplek kwam heel dicht bij.

29 januari 2007, eindelijk was het dan zo ver…het begin van m’n afstudeerstage bij Freshheads. De eerste dag bij Freshheads begon met het installeren van m’n systeem waar het allemaal op moest gebeuren deze stage. Toen dat gebeurt was kon er begonnen met de opdracht. Mijn opdracht was het restylen en SEO van de huidige Dressgoat sites m.u.v. Oranjepaleis. Het restylen houdt in dat de site een nieuwe look moet krijgen en dat de sites een stuk gebruiksvriendelijker worden zodat klanten makkelijk en snel een bestelling kunnen plaatsen. Sjoerd zorgde voor het grafische deel en ik voor het technische deel. Een ander deel van m’n opdracht was de SEO, door dit toe te passen probeer je er voor te zorgen dat de sites zo hoog mogelijk in de lijst met zoekresultaten van zoekmachines komen te staan waardoor de kans op bezoekers groter wordt.

Op moment van schrijven heb ik er denk ik zo’n 90 dagen Freshheads op zitten en als ik Freshheads in een paar woorden zou moeten beschrijven dan zou ik op de volgende woorden komen: gezellig, leergierig, gemotiveerd, jong en nnnniiiieeejjjjjaaaaawwwww. Mijn opdracht heb ik afgerond en het resultaat mag er zijn al zeg ik het zelf, kijk maar eens op: www.welovetshirts.com, www.hooded.nl en www.minipunks.com.

Afstuderen bij Freshheads is mij zeer goed bevallen en kan het toekomstige stagiairs zeker aanraden. Deze stage heb ik veel technische kennis op gedaan maar ook op gebied van gebruikersgemak heb ik veel geleerd.

Tot slot wil ik Freshheads bedanken voor de mogelijkheid die ze mij hebben gegeven om bij hun af te studeren en mee hebben geholpen er een leuke, leerzame periode van te maken.

Meer weten?

Jamila Valk